Studijní pobyt žáků v Londýně

6. 6. 2024

Začátkem května se 41 žáků základní školy T.G. Masaryka vydalo na studijně – poznávací pobyt do Londýna. Po celou dobu bylo nádherné letní počasí.

Žáci byli ubytováni v hostitelských rodinách a v dopoledních hodinách si procvičovali angličtinu s rodilými mluvčími v anglické škole.

Exkurzi v Londýně zahájili procházkou parkem Greenwich, kde se nachází nultý poledník. Zažili plavbu vyhlídkovou lodí po řece Temži kolem Tower of London či Tower Bridge. Prošli se ulicemi, kde mohli obdivovat Houses of Parliament, Big Ben, Downing Street, Buckingham Palace, Trafalgar Square či Piccadily Circus. Úžasný den byl zakončen jízdou na London Eye s překrásným výhledem na celé město.

Druhý den po vyučování byla na programu návštěva světoznámého muzea voskových figurín Madame Tussaud a nakupování na Oxford Street.

Třetí den jsme se vydali do nádherného Oxfordu, navštívili jsme historické centrum a univerzitní areál New College, kde se natáčel Harry Potter.

Poslední den jsme byli na prohlídce královského paláce Jindřicha VIII. Hampton Court Palace a nádherný týden v Londýně jsme zakončili v anglickém lesoparku s divokými jeleny a daňky.