Štafetový pohár a atletický trojboj

10. 5. 2024

Začátkem května se na třebíčském atletickém stadionu konalo okresní kolo Štafetového poháru, kterého se zúčastnila i naše škola. Celkem 16 mladých atletů ze třetí a páté třídy se utkalo s dalšími školami v závodech na 8×100 a 8×200 metrů.

Naši zástupci – Amálka Hobzová, Rozárka Pakosta, Vanessa Kazdová, Tereza Vojtková, Veronika Procházková, Valeriia Voloshyna, Kamila Krulová, Sofie Bělíčková, Laura Feri, Ho Sy Anh Viet, Max Pojer, David Dvořák, Jakub Ungermann, Miki Balog, Alex Veselý, Maty Musil a Adam Nosek – vybojovali pro naši školu krásné čtvrté místo. V následujícím týdnu pak za velmi nepříznivého počasí skončili na osmém místě v krajském kole.

Během Štafetového poháru se ve stejný den ještě uskutečnil vložený závod v atletickém trojboji, v němž se mladí sportovci utkali v běhu na 50 metrů, skoku do dálky a hodu míčkem. Krásné 2. místo v okrese získala čtveřice Veronika Procházková, Kamila Krulová, Miki Balog a Alex Veselý, osmí dokončili závod Valeriia Voloshyna, Laura Feri, Maty Musil a Adam Nosek. Tento úspěch ještě podtrhli Miki Balog, který vyhrál trojboj v soutěži jednotlivců a Veronika Procházková, která získala stříbrnou medaili. Gratulujeme!