Velký úspěch v atletickém čtyřboji

15. 6. 2023

Na začátku června proběhla v Třebíči okresní a krajská kola soutěže „Atletický čtyřboj“. Pětičlenná družstva dívek a hochů soutěžila ve čtyřech disciplínách – běhu na 60 metrů, skoku do dálky/skoku do výšky, hodu míčkem/vrhu koulí a vytrvalostním běhu – pro dívky na 800 metrů a pro chlapce na 1.000 metrů.

V okresním kole naše děvčata suverénně vyhrála, chlapci skončili druzí a tím obě družstva postoupila do kola krajského. V něm se bohužel dva naši závodníci zranili, přesto celé družstvo soutěž dokončilo, a obsadilo krásné šesté místo. Více se dařilo dívkám, které vyhrály i krajské kolo a nominovaly se na republikové finále do Opavy.

Na republice už bohužel nemohla nastoupit naše nejlepší závodnice Kristýna Neumanová, i tak však naše reprezentantky bojovaly velmi statečně a v rámci celé ČR obsadily výborné 10. místo! O tento úspěch se zasloužily: Soňa Řehůřková, Adéla Křížová, Petra Svobodová, Klára Pekárková a Bibiana Chromá, která nahradila již zmíněnou Kristýnu Neumanovou. Gratulujeme!