Pohár rozhlasu

1. 6. 2023

Koncem května již tradičně proběhla atletická soutěž Pohár rozhlasu. V kategorii mladšího žactva na stupovala naše škola oslabená o sedmáky, kteří ten den jeli na exkurzi do Kutné Hory. Přesto povolaní šesťáci statečně závodili a sbírali zkušenosti na příští rok. Dokonce se podařilo získat i dvě bronzové medaile, a to Terezii Jurkové v běhu na 600 metrů a v hodu míčkem Blance Bartesové.

Starší žactvo již nastoupilo v plné sestavě a bylo to znát. Družstvo dívek skončilo na krásném druhém místě a postoupilo do krajského kola, kde se však musí obejít bez účastnic poznávacího zájezdu do Anglie. Nejúspěšnější závodnicí byla Kristýna Neumanová – vítězka běhu na 800 metrů a stříbrná z šedesátky. V kategorii chlapců „urval“ bronz Matěj Vrzal v běhu na 1 500 metrů.

V krajském kole nastoupila děvčata v oslabené sestavě, polovina družstva pobývala zrovna na jazykovém pobytu v Anglii. Z individuálních výkonů potěšily nejvíce Kristýna Neumanová vítězstvím ve skoku do dálky a třetím místem na šedesátce a výrazně zlepšeným osobákem – 143 centimetrů – ve skoku do výšky Soňa Řehůřková. Celkově družstvo skončilo na šestém místě v kraji.